PARDUBICE – Od prvního března začala v Pardubickém kraji pracovat propojená představenstva pěti nemocnic akutní péče.  Roman Línek, 1. náměstek hejtmana, který je zodpovědný za zdravotnictví, v těchto dnech uvádí jejich členy do funkcí na setkáních s vedením nemocnic a jejich primáři. Ve středu společně navštívili Svitavskou, Litomyšlskou a Orlickoústeckou nemocnici a ve čtvrtek pak Pardubickou krajskou nemocnici a Chrudimskou nemocnici.

Představenstva nemocnic mají společného předsedu, kterým je Pavel Havíř, místopředsedu  Jiřího Benedikta a dále členy Josefa Pejchla a Evu Havlíkovou. Pátým členem je vždy ředitel konkrétní nemocnice.

„Čeká je nelehký úkol,“ říká náměstek Línek. „Musí urychleně pracovat na efektivnějším a provázaném řízení všech pěti nemocnic, abychom alespoň v tom segmentu, který můžeme ovlivnit, dosáhli rovnováhy mezi zájmy pacientů, zaměstnanců nemocnic a ekonomickou udržitelností. Hlavní zásady shrnou členové představenstev ve Scénáři efektivní transformace, který chceme nechat projít odbornou oponenturou i radou kraje tak, aby mohl být projednán v Zastupitelstvu Pardubického kraje 20.června,“ dodal Línek.