PARDUBICE – Pardubický kraj vyhlásí na konci letošního září třetí výzvu pro fyzické osoby na poskytnutí takzvaných kotlíkových dotací. Příjem žádostí, které se nově budou pravděpodobně podávat elektronicky, kraj zahájí na konci října. V řešení je také způsob, který by umožnil podat žádost lidem, kteří nemají volný přístup k internetu.

Další projekt kotlíkových dotací bude probíhat od 27. září 2017 do konce roku 2020. Příjem žádostí o poskytnutí dotace konečným uživatelům zahájíme do 31. října. Celková dotace je ve výši téměř 178 milionů korun,“ řekla krajská radní zodpovědná za regionální rozvoj, evropské fondy a inovace Hana Štěpánová.

Na základě doporučení Ministerstva životního prostředí a naší zkušenosti s příjmem žádostí o kotlíkové dotace v předchozích dvou výzvách pouze v listinné formě připravuje oddělení informatiky Pardubického kraje systém pro elektronický příjem žádostí,“ informoval vedoucí úseku kotlíkových dotací Pardubického kraje Adam Kubíček a dodal, že pokud má být systém spuštěn pro příjem žádostí třetí výzvy, je nutné, aby jeho ostrá verze byla připravena pro žadatele již při vyhlášení výzvy na konci září.

Podle hejtmana Martina Netolického však nemusí být elektronické podání jedinou variantou. „Musíme zajistit, aby žádost mohli bez problémů podat i lidé, kteří nemají bezproblémový přístup k internetovému připojení. Nechceme žádného žadatele znevýhodňovat, a proto vedle elektronického příjmu žádostí řešíme také jinou formu,“ sdělil hejtman Netolický.

Aktuální informace zájemci naleznou na stránkách www.pardubickykraj.cz/kotlikove-dotace.