foto: Pardubický kraj

PARDUBICE – Od pondělí 20. dubna se Krajský úřad Pardubického kraje vrací do režimu ve standardním rozsahu. Reaguje tak na zveřejněné opatření Ministerstva zdravotnictví. Pro veřejnost to znamená návrat k běžným úředním hodinám. Stále však trvají zvýšená hygienická opatření v budovách úřadu.

Od 16. března Krajský úřad stejně jako jiné úřady omezil úřední hodiny na pondělí a středu od 8 do 11 hodin. Toto opatření 20. dubnem končí. 

Mezitím zavedl Krajský úřad Pardubického kraje řadu opatření na ochranu zaměstnanců i návštěvníků. Na recepcích úřadu zabudoval ochranné přepážky z plexiskla a je tam k dispozici dezinfekce na ruce. Zvýšila se četnost úklidové dezinfekce všech prostor úřadu. Pracovní jednání se konají v zasedacích místnostech, kde je možné sedět ve větších rozestupech, například rada zasedá v sále zastupitelstva. Všichni zaměstnanci, kteří nejsou v kanceláři sami, nosí roušky.

 „Tato opatření potrvají i nadále. Prosíme proto návštěvníky úřadu, aby dodržovali nošení roušek i bezpečné dvoumetrové rozestupy od dalších osob po celou dobu vyhlášených mimořádných opatření,“ vyzývá ředitel úřadu Jaroslav Folprecht.

Pro přístup do budov Krajského úřadu Pardubického kraje se budou i po neděli využívat pouze hlavní vchody z náměstí Republiky a z Komenského náměstí. Ostatní vstupy zůstávají uzamčené.