ORLICKOÚSTECKO – Letošní jarní prázdniny vychází školákům v našem regionu na první únorový týden. Zájemci se mohou zúčastnit různých příměstských táborů nebo akcí, které si pro ně připravily organizace. Lanškrounský Dům dětí a mládeže Damián si připravil tři příměstské tábory. “Příměstský tábor o pololetních prázdninách, ten se jmenuje Bílý den. Budou tam děti převážně sportovat a v tom týdnu příměstskýho táboru o jarních prázdninách budou děti přibližně kreativně tvořit, ale samozřejmě také sportovat,” řekla nám Iva Skalická. Pro mladé šachisty je připravený příměstský šachový tábor se základnou v Dělnickém domě. První prázdninový den se děti mohou dopoledne zúčastnit hrátek s magnetickou stavebnicí nebo se v odpoledních hodinách přidat k výpravě do kina na film Asterix a tajemství kouzelného lektvaru. V úterý a ve čtvrtek se zájemci vydají do Brna do zábavních parků. Otevřeno bude mít i volnočasový O.K. klub. “Tam bude otevřeno vlastně úplně zdarma a děti tam můžou od rána do 16 hodin přijít,” dodala Iva Skalická. Lanškrounské kino nabízí program plný pohádek průběžně po celý týden.

Dům dětí a mládeže Kamarád v České Třebové si opět připravil filmový festival ve spolupráci s Kulturním centrem. “Každý den je pro děti připravený film, ale nezůstaneme jen u toho promítání. Děti si budou moci zasoutěžit a potom po filmu je připravena tombola, to znamená, děti si musí koupit, to je podmínkou, jeden jediný los, který slouží zároveň jako vstupenka,” sdělila Jana Endyšová. Otevřeno bude mít každý den i volnočasový klub Rébus. Místní Kino nabízí například animovaný film Ledová sezóna: medvědi jsou zpět nebo Lego příběh dvě.

S programem pro děti nezůstal pozadu ani dům dětí a mládeže Duha v Ústí nad Orlicí. “Letos jsme připravili tradiční příměstský tábor, kdy se tady vždycky děti sejdou o půl 9 a každý den ve 4 hodiny je zase vypustíme zpátky rodičům,” řekla Štěpánka Svobodová. Orlickoústecké kino upravilo na jarní prázdniny program a každý den od deseti hodin promítají filmy pro děti.

Radovánky si můžete užít i na zimních stadionech. V Ústí nad Orlicí mají od pátku do neděle připravené zvýhodněné bruslení pro školáky, kteří přinesou ukázat vysvědčení. “Máme prodloužené vstupy právě na zimním stadionu, kde jsme trošku upravili to bruslení pro veřejnost, aby to mohli co nejvíc využít,” upřesnila Markéta Vojvodíková. V Lanškrouně je naplánované volné bruslení každý den od jedné hodiny odpoledne. Na českotřebovský stadion si můžete přijít zabruslit každý den dvakrát.