ÚSTÍ NAD ORLICÍ, ČESKÁ TŘEBOVÁ – V Ústí nad Orlicí některé děti využily nabídku Domu dětí a mládeže Duha zúčastnit se příměstského tábora. V rámci této akce se věnovaly rukodělným aktivitám nebo vyrážely na cesty za poznáním. Chvíle čekání před odjezdem si krátily u počítače.

Nenudily se však ani v dalších dnech. Zabavily se například i zhlédnutím některého z pěti filmových představení kina Máj. Pro sportuchtivé žáky a žačky, studenty i studentky, byl kromě jiných sportovišť k dispozici i krytý plavecký bazén. V České Třebové se někteří školou povinní rovněž věnovali pohybovým aktivitám. Ti, kteří holdují bruslení, využili služeb zimního stadionu.

Přestože letošní zima mnoho sněhu nenadělila a na většině míst není po bílé pokrývce ani památky, na Pekláku se lyžovalo. Programová nabídka nezapomněla ani na ostatní děti. Jim byl určen prázdninový filmový festival Pohádková výhra v Kulturním centru. Promítání bylo doplněno soutěžemi a tombolou. Ať už děti prázdniny strávily jakkoli, jistě po nich opět usednou do lavic odpočaté.