ORLICKOÚSTECKO – V domech dětí a mládeže v těchto dnech vrcholí přípravy na jarní prázdniny. V České Třebové čeká na děti Filmový festival, v Ústí nad Orlicí připravili příměstský tábor a v Lanškrouně vsadili na jednorázové aktivity.

Volnočasová střediska dokončují programy pro děti na jarní prázdniny. Dům dětí a mládeže Kamarád v České Třebové společně s Kulturním centrem připravil, podobně jako v předchozích letech Filmový festival. Novinkou oproti předchozím rokům je rozšíření provozních dnů v Klubu Rébus o jarních prázdninách. Tam bude každý den otevřeno od půl čtvrté do půl sedmé a děti se mohou věnovat spontánním aktivitám.

V Ústí nad Orlicí si pracovníci Duhy pro děti připravili příměstský tábor, na který dochází vždy ráno a odpoledne se zase vrací domů. Kromě výletu do hvězdárny v Hradci Králové či na laser-game v Pardubicích na děti čeká spousta aktivit od tvořivých, přes herní až po pohybové.

Lanškrounský Dům dětí a mládeže Damián pro změnu zvolil jednorázové aktivity. V průběhu jarních prázdnin děti mohou vyrazit za zábavou i věděním do jiných měst. Například do zábavního centra v Hradci Králové, technického muzea v Brně či do sklárny Karlov. Připravené jsou ale také aktivity přímo v Lanškrouně.

Jarním prázdninám, které letos připadají na týden od šestého do desátého března, přizpůsobily svůj program také další kina v Ústí nad Orlicí a Lanškrouně, které dětem nabízí české pohádky, jako je Anděl Páně 2, fantasy filmy i řadu animáků, například Hledá se Dory či Divoké vlny 2.