ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Budova Mateřské školky U skřítka Jasánka v Nerudově ulici v Ústí nad Orlicí se po více něž dvaceti letech dočkala rekonstrukce. Od nového školního roku mají děti dispozici třeba novou ložnici či sociální zařízení.

Na děti a zaměstnance čekala v novém školním roce celá řada vylepšení. “Máme novou koupelničku, novou šatnu, nové zázemí pro zaměstnance, nová kancelář a dole nová ložnice,” řekla Miroslava Vítová, ředitelka MŠ u skřítka Jasánka.

Opravy ale neprobíhaly pouze uvnitř budovy. “Nejdůležitější pro nás střecha, následně druhá střecha se kterou jsme nepočítali, protože v rámci rekonstrukce jsme zjistili, že není v pořádku,” sdělila Miroslava Vítová, ředitelka MŠ u skřítka Jasánka

Rekonstrukci se podařilo provést v období letních prázdnin a nezasáhla tak do školního roku. “Ty stavební práce probíhaly v průběhu celého léta, byly pro tu školu celkem zásadní, ale zárověň všechny tyto práce směřovaly k naplnění přípomínek ze strany hygieny a školka má před sebou v tuto chvíli další  bezproblémovou činnost a působení,” řekl Petr Hájek, starosta města.

“Velmi ráda bych poděkovala vedení města, panu starostovi Petru Hájkovi, radě města a všem zúčastněným za to, že se nám povedla rekonstrukce MŠ,” sdělila Miroslava Vítová, ředitelka MŠ u skřítka Jasánka.

Do ceny rekonstrukce se promítla i původně neplánovaná oprava druhé střechy. “Oprava neboli rekonstrukce MŠ u Skřítka Jasánka dosáhla téměř dvou milionů korun,” řekl Petr Hájek, starosta města.

Nově opravená budova bude dětem a zaměstnancům sloužit ještě řadu let.