ČESKÁ TŘEBOVÁ – Dvacetiletou historii má výstava prací žáků českotřebovské Vyšší odborné školy a střední školy technické. V prostorách budovy na Skalce to vedení školy hostům připomnělo při minivernisáži, kde se vzpomínalo i na úplné začátky.

Tak, jak šel čas, a škola prodělávala transformační změny, měnil se i obsah výstavy i způsob prezentace žáků školy. Dnes, po dvaceti letech, jsou tu nejen absolventské výrobky oboru dřevooperátor a truhlář, ale také výrobky zámečnického oboru. Kromě toho zde najdeme ukázky pomocné výroby pro žáky postižené vadou zraku a dále prezentace zájmové činnosti na internátu. Pro osvěžení jubilejního ročníku připravili organizátoři v čele sálu ukázku žákovské zakázkové výroby.

Putovní výstava s názvem Dary lesa je nejen příspěvkem zakladatele a jeho žáků k 20. výročí výstavy, ale i názornou výukovou pomůckou. Stejně názorně a převážně při vánoční výrobě, prezentovali žáci obou oborů činnost školy v ukázkových dílnách přímo uprostřed výstavního sálu. Jako příležitost k nákupu vánočních dárků i získání informací o činnosti školy v rámci Dnů otevřených dveří, které souběžně probíhaly, byla výstava na Skalce veřejnosti přístupná celý minulý pátek a sobotu.