ČESKÁ TŘEBOVÁ – Krásných 100 let se 14. prosince dožila paní Anna Vydrová z České Třebové. Květiny i dary od vedení města přijala stále ještě čilá jubilantka v kruhu své rodiny, a to v pátek 13. prosince. V datu narození má Anna Vydrová rok 1913, elán by jí však mohl závidět leckterý mladší vrstevník. Stoletá jubilantka, původem z Ukrajiny, věk neřeší, i když recept na něj má jednoduchý – „pracovat a chodit, pomalu a bez spěchu“.

Mezi gratulanty bylo kompletní vedení města. Když před ní starosta Jaroslav Zedník při předávání kytice kvůli své výšce poklekl, odměnila ho pohotově mateřskou pusou na čelo. Od přítomných za to sklidila zasloužený obdiv. Na zdraví si pak se všemi připila a objasnila, jak se vlastně do České Třebové, v níž prožila celý svůj aktivní život, dostala a proč tu zůstala. Dnes žije paní Anna v domě se svou dcerou a zetěm. V přízemí má vlastní bydlení, které si dosud obstarává sama. Návštěvě nabídla i vlastnoručně pečené vánoční cukroví. Přestože je nejmladší z osmi sourozenců, sama měla pouze dvě děti.

Celý život žila skromně, i když neustále v pohybu, nejčastěji na své zahrádce na Horách, kam stále ještě dochází pracovat. Zaslouženého důchodu si paní Anna Vydrová užívá už více jak 45 let. V současné době je jedinou stoletou a tudíž nejstarší obyvatelkou města Česká Třebová.