ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V rámci oslav devadesátého výročí od založení tělocvičné jednoty připravili pro širokou veřejnost kerhartičtí Sokolové ukázku cvičební hodiny, při níž se vystřídaly všechny složky působící v místní jednotě. Jako první se na sále místní sokolovny předvedli rodiče s dětmi, kteří pravidelně cvičí každé pondělí.

Tato složka patří v Kerharticích k nejoblíbenějším a na počtu cvičenců to bylo také znát. Cvičení nejmenších probíhalo pod vedením Lenky Horníčkové, která se svým bratrem Petrem ukázkovou hodinu připravila. Jakmile sál opouštěly děti na zádech svých rodičů, připravovala se další skupina cvičenců, předškoláci. Pod vedením Jany Fišerové malí sokolové předvedli, že cvičení je především hrou, která má za úkol bavit. To, že Sokol v Kerharticích není jenom tradiční cvičení, ukázali mladí florbalisté.

Dalším sportem, organizovaným v rámci místního Sokola, je volejbal. Přestože má volejbalový oddíl pouze přípravku, kam chodí chlapci i děvčata dohromady, divákům předvedli malí volejbalisté svoje umění s míčem, ale i bez něj. Tradiční sokolské cvičení, při němž se cvičí s náčiním a na nářadí, představily asi dvě desítky žáků a žákyň. O poslední ukázku se postaraly ženy s ochutnávkou aerobiku, který má v místní sokolovně už dlouholetou tradici. Cvičební hodinu ještě doplnila výstava fotografií a promítání dokumentárního filmu o historii zdejší jednoty. Více informací o této akci se dozvíte z pravidelného magazínu Ústecké minuty.