ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kozlovský kopec se opět proměnil v základnu příznivců zimního táboření. Toho letošního se zúčastnilo na sedm desítek nadšenců, kteří se ubytovali v sedmadvaceti stanech. Do tábora se účastníci sjeli ze všech koutů České republiky. Doprovodný program akce je zavedl na místa známá i neznámá, jednou ze zastávek putování po okolí byl kostel sv. Bartoloměje v Semaníně či rodící se westernové městečko Log Town.

Po návratu z vycházky bylo možno pohladit si některého ze členů samojedího spřežení. Těžiště akce ovšem spočívalo v táboření v zimní přírodě. Počasí si možná uvědomilo, že by byla škoda, kdyby svými vrtochy pokazilo jubilejní ročník, a tak stlačilo teploty hodně pod nulu. K radosti táborníků se nocovalo až ve dvanáctistupňovém mrazu. Teplá polévka je v souboji s mrazem účinnou zbraní.

Bez zimy by to ale nešlo, naopak zážitky z extrémní turistiky utužují nejen charakter, ale i přátelství mezi „tvrdými“ muži i ženami. Společně také prožili slavnostní chvilky při vzpomínce na kamarády, kteří už táboří na onom světě, nebo při gratulaci k významnému jubileu. František Uma, jeden ze zakladatelů akce, byl na důkaz díků za opatrování dvacetileté tradice odměněn stylovým dortem.