ČESKÁ TŘEBOVÁ – Spolek Za jeden provaz z České Třebové uspořádal 9. Podzimní benefiční ples. Oproti loňskému roku, kdy se tato akce konala v sálu restaurace Na Horách, se letos na 170 hostů sešlo v Národním domě.

Stalo se již tradicí, že na podzim pořádá spolek Za jeden provaz benefiční plesy. V letošním roce se lidé poprvé sešli v Národním domě. “Poprvé jsme se přesunuli do velkýho sálu, protože byl o tu akci velký zájem, a už jsme několik let slyšeli, že by to chtělo větší taneční parket, tak jsme vyhověli a jsme tady,” objasnila předsedkyně spolku Za jeden provaz Magda Frišová.

Každý rok je tento ples také nějak tématicky zaměřen. Lidé už mohli navštívit například bál hudební nebo filmový. “Letošní ples máme zaměřený do cestovatelské tématiky, takže jsme si zase dali záležet na výzdobě a máme všude vlastně vlajky, památky kolem světa. Potom máme i doprovodný program, takovou cestovatelskou soutěž, i tombola vlastně je laděná do cestovatelské tématiky,” řekla předsedkyně spolku Za jeden provaz Magda Frišová.

Přímo v sálu bylo možné objevit např. římské Koloseum, pyramidy v Gíze nebo indický Tádžmahál. V průběhu večera k tanci a poslechu zahrála kapela Koplahoband a připravena byla i předtančení. Jak již název – Benefiční ples napovídá, cílem bylo kromě zábavy vybrat také peníze, které poputují na dobročinné účely. “V letošním roce by měl výtěžek jít pro českotřebovský stacionář, což mě velice těší, a měl by vlastně posloužit na dovybavení oddechové místnosti pro klienty,” vysvětlila místostarostka České Třebové Jaromíra Žáčková. “Stacionář jsme si vybrali proto, že už jsme jim několik ročníků věnovali, a vždycky ta spolupráce byla perfektní, tak víme, že to přinese radost, tak jsme si vybrali právě je,” řekla předsedkyně spolku Za jeden provaz Magda Frišová.

Z letošního ročníku putovalo na dobročinné účely 41 140 Kč, což je zhruba o deset tisíc více než loni.