DOLNÍ ČERMNÁ – Letos měly děti z dětských domovů v Dolní a Horní Čermné dárků více než obvykle. Přivezl jim je vánočně osvětlený kamion a s Marií, Josefem a Ježíškem v jesličkách. Podívat se na to přišly děti obou částí domova. Za doprovodu vánočních koled si pak k Josefovi a Marii přicházely pro své vysněné dárky.

Příjezd kamionu ale nebyl jediným překvapením, které letos dětem Červený kříž připravil. Po rozdání dárků, o které si napsaly prostřednictvím Stromů splněných přání, přišla další nadílka v podobě dárků od celkem 15 společností a firem z regionu a orlickoústecké radnice. Dárcům děti poděkovaly koledami a pak už se pod stromečkem v teple domova pustily do rozbalování, aby zkontrolovaly, zda dárky skutečně obsahují to, o co si napsaly.

Každé dítě dostalo dva dárky se svým jménem, další dárky od firem a jednotlivců pak zaplnily každé místečko pod stromečky v jednotlivých sekcích domova. Část z nich vedení domova použije jako dárky pro děti, které na Štědrý den nikam neodjedou. Po ohlasech, které vánočně zaplněný kamion u obdarovaných sklidil, není vyloučené, že bude dětem dárky ze Stromů splněných přání přivážet každoročně.