ORLICKOÚSTECKO – Český červený kříž naděluje v domovech a vybraných sociálních zařízeních podle přání klientů už od roku 2001. Každý ročník je jiný. Do loňska tím, jak se rozrůstal počet míst pro stromy i příjemci dárků, letos změnou prochází samotná organizace akce. Celkem se nadílka bude týkat téměř dvou set obdarovaných. Nové podoby přáníček už jsou pro ně nachystané.

Vlastnoručně v nich vyjádří nejen svá přání, ale připojí také vánoční motiv nebo poděkování pro dárce. Dárci pak mohou na Stromech splněných přání vybírat, kterému z příjemců chtějí zakoupením konkrétního dárku svou pozornost věnovat. Čas na to budou mít od 1. do 13. prosince. Na stanovených místech by se stromy s přáníčky měly objevit v pátek 29. listopadu. Díky nové formě bude dárce ihned vědět, co se zakoupeným dárkem udělat.

A ještě jednu novinku Červený kříž pro letošní obdarovávání připravil. Spolupráci s firmami v regionu, které nyní pro záměr oslovuje. Doufá ve zvýšení počtu dárků tak, aby obdarováni mohli být děti a klienti všech pěti zařízení. Předávat se dárky budou osobně, a to 18. prosince pod stromečky v domovech. Jako mediální partner budeme s kamerou i letos u toho.