ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Orlickoústecký Rieter otevřel svou bránu veřejnosti a připravil pro ni bohatý dopolední program. Textilní a strojírenská společnost si také připomněla svou historii. Protože letos je to právě půl století od výroby prvního bezvřetenového stroje.

Padesát let si hosté a bývalé zaměstnanci připomněli při slavnostním akci na veřejném prostranství v blízkosti závodu. Výroba prvního bezvřetenového stroje v Ústí nad Orlicí byla jakousi revolucí v textilním průmyslu. Součástí výročí bylo vysazení lípy s pamětní deskou.

O den později si závod připravil pro širokou veřejnost den otevřených dveří nejen s prohlídkou samotného závodu, ale také s pestrým doprovodným programem. Návštěvníci viděli řadu zábavných chemických a fyzikálních pokusů, čekala je tvořivá dílna i několik prezentací ve výrobních halách. Především dětem pak byla určena sousta reklamních předmětů a balónků.

Cílem dne otevřených dveří bylo představit společnost také případným budoucím zaměstnancům. “Chceme ukázat, jak se naše firma mění a zároveň v rámci nového projektu budeme potřebovat nové pracovníky, a chceme ukázat v jakém prostředí by ti noví mohli pracovat,” objasnil Jan Lustyk, generální ředitel Rieter CZ, s.r.o.

Na Den otevřených dveří se do Rieteru přišla podívat skoro dvoutisícovka malých i dospělých návštěvníků.