LANŠKROUN – Na venkovním fitness hřišti Za Střelnicí se konala historicky první workoutová soutěž v Lanškrouně. Kromě nadšenců pro posilování vlastní vahou si své svaly mohl prověřit také kdokoli z veřejnosti.

Workoutové hřiště v lokalitě Za Střelnicí v jedno odpoledne ožilo amatérskou soutěží ve cvičení s vlastní vahou. “Tohle je vlastně Amateur workout battle, je to první soutěž svýho vlastně druhu tady v Lanškrouně, tím, že tady je poměrně nový workoutový hřiště jsme ji vlastně uspořádali,” uvedl organizátor akce Lukáš Marek.

Sešly se tady dvě desítky sportovců, včetně jedné ženy a neodradily je ani letní bouřky. Ve třech kolech je postupně čekalo posilování paží, noh, břišních i tricepsových svalů. “Máme určitý počet opakování, třeba shyby, dipy, kliky po dvaceti opakováních a výsledný čas se jakoby hodnotí bodama,” vysvětlil způsob bodování Lukáš Marek.

Zúčastnili se jak dlouholetí příznivci sportu, tak ti, kteří se o soutěži dozvěděli více méně náhodou. V kategorii dvacet a více let vybojoval první místo Jan Cink s 237, 5 body, druhý byl Richard Ščerba a třetí Michal Sedláček. V kategorii pod dvacet let první příčku obsadil Daniel Wolmann s 263 body, druhou Jiří Novotný a třetí Antonín Vu. Jedinou ženou soutěže byla Marika Hudzíková, která tak získala se 170, 5 body první místo.