ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V září loňského roku se začala psát nová kapitola historie města. Po desítkách let měly z povrchu zemského zmizet objekty zaniklé Perly 01. V současné době by možná i někteří z pamětníků zaváhali ve svém případném tvrzení, že v dotčených místech ještě nedávno stávala bývalá textilní továrna. “Nacházíme se teďka v období předávání a přejímání díla. Odstraňujeme vady a nedostatky, která zde byly zjištěny, takže prakticky dílo je dokončené,” sdělil OIK TV stavbyvedoucí Milan Miavec.

Zbourána rovněž byla část někdejší administrativní budovy. S jejím stržením se totiž původně nepočítalo. Podle stavbyvedoucího Milana Miavce proběhl celý proces demolice bez výraznějších komplikací. “Mírné odchylky od projektové dokumentace, ale dá se říct, že to probíhalo dle našeho harmonogramu a plánu,” uvedl Milan Miavec.

Dalším bodem plánu investora, tedy města Ústí nad Orlicí, je opětovné poskytnutí části areálu pro potřeby bezplatného parkování. Revitalizace území bude následně pokračovat navazujícími úpravami vedoucími k vybudování technické infrastruktury.