LANŠKROUN – Doslova volejbalové derby sehráli volejbalisté v krajském přeboru mužů. Proti sobě se postavily celky Lanškrouna “A” a Kerhatic “A”. Jejich umístění v průběžné tabulce dávalo tušit, že půjde o vyrovnaný souboj.

Kvůli celorepublikové juniorské soutěži se derby konalo v tělocvičně střední zemědělské školy. První set byl v rukách domácích, hráli v modrém, a vyhráli jej 25:19. Druhý byl podstatně vyrovnanější, jako vítěz z něj vyšli hosté, kteří jej vyhráli o dva body. V první polovině třetího setu se hostům moc nedařilo. Domácí dobře blokovali. Začátkem druhé poloviny dostal domácí celek žlutou kartu za nesportovní chování. Třetí set nakonec skončil ve prospěch domácích 25:22, když v jeho závěru byly k vidění pěkné dlouhé výměny. Ve čtvrtém setu se vše obrátilo, domácím jako by docházely síly. Nejprve vedli o pět až sedm bodů, ale Kerhartice je přehráli a nakonec jej i vyhráli o dva body 23:25. Zkrácený poslední set byl ve znamení domácích, vyhráli jej o šest bodů. Skončil stavem 15:9.

I odvetný odpolední zápas domácím vyšel. Zvítězili 3:1, když je v třetím setu hosté potrápili a vyhráli jej o deset bodů. Ale ve čtvrtém se výsledek obrátil a naopak domácí hosty zdolali také o deset bodů. Po tomto dvojutkání je Lanškroun “A” v tabulce se 40 body na čtvrtém a Kerhartice “A” s 38 body na pátém místě.