ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Zápasy 21. a 22. kola pokračovala 2. liga ve volejbalu mužů. V orlickoústecké tělocvičně Na Dukle se utkala mužstva TJ Sokol Kerhartice a TJ Sokol Česká Třebová II. Domácí se pokoušeli vylepšit deváté, hosté sedmé místo v tabulce.

Úvodní sada nabídla vyrovnaný souboj. Na konci setu se však po výsledku 25:20 mohli z průběžného vedení radovat domácí. Ve druhém setu byli zpočátku na koni domácí, v dalším průběhu ovšem nakupili několik chyb a vedení prohospodařili. Českotřebovští volejbalisté srovnali stav utkání na 1:1 po výsledku 25:20, když se náskokem Kerhartic nenechali znervóznit. Průlom potvrdili hosté i ve třetí sadě. Svému soupeři bodově unikli a zvýšili průběžné vedení na 2:1, opět po výsledku 25:20.

Ve čtvrtém setu se mohlo rozhodnout o vítězi zápasu. Hráči Kerhartice ale takový scénář odmítli, když v bodové přetahované uspěli v poměru 25:23. Ve zkráceném pátém setu prokázala více sil Česká Třebová a znovu velmi vyrovnanou partii získala v poměru 16:14. V dopoledním duelu byli po pětisetové bitvě šťastnější hosté. Domácím se naopak lépe vedlo v odpoledním střetnutí, když zvítězili 3:1 na sety.