ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Volejbalový krajský přebor mužů pokračoval zápasy 17. a 18. kola. Tentokrát se utkala družstva, která mají v názvu opeřence. Tedy Sokol Kerhartice a Orel Letohrad.

V tělocvičně Střední školy automobilní Ústí nad Orlicí se hrál duel mezi týmy prožívajícími rozdílnou sezonu. Zatímco Kerhartice okupují přední příčky tabulky, hostům z Letohradu patří místo na jejím chvostu. Papírové předpoklady se naplnily i výsledkem prvního setu, který získali domácí hráči v poměru 25:22.

Druhá sada nabídla podobný průběh i obraz hry. V jejím závěru se kerhartická šestice dostala do průběžného vedení 2:0. Přestože se obě mužstva trápila na příjmu, domácí se s touto slabinou nakonec vyrovnali lépe a vyhráli 25:19.

Třetí set byl výsledkově a možná i herně nejvyrovnanější. Volejbalisté hostujícího Orla sice dotahovali, ale hráči Sokola zvládli koncovku a stavem 25:23 stvrdili své celkové vítězství 3:0.

Také odpolední utkání patřilo domácím. Další výhrou 3:0 si upevnili 3. místo v tabulce. Naopak hosté z Letohradu zůstávají poslední.