ČESKÁ TŘEBOVÁ – V tělocvičně Na Skále se v rámci prvního a druhého kola 2. ligy utkaly volejbalistky z TJ Sokol Geodézie Česká Třebová s celkem TJ Slovan Chabařovice. Do prvního setu úvodního kola soutěže vstoupili aktivněji hosté. “My jsme nevstoupily úplně nejlépe. Bohužel už je to naše tradice. Soupeřky začaly s velice dobrým servisem, takže jsme měly špatnou přihrávku a tím pádem jsme se i hůř prosazovaly na útoku,” prozradila domácí kapitánka a smečařka Iva Horáková. První dějství tak skončilo lépe pro Chabařovice, tedy 18:25.

Následující set vzaly do rukou domácí hráčky a zvítězily za stavu 25:20. Hosté se však nenechali zlomit a na konto si připsali třetí set, který skončil 22:25. “Ten se nám opět docela vydařil, tam jsme zase začaly dobrý podání. Soupeřky teda musím říct, že jsou kvalitní, hrály pěkně. Jsou to vysoký holky, takže to nebylo vůbec jednoduchý,” sdělila nám smečařka Veronika Výborná z TJ Slovan Chabařovice.

Čtvrté části utkání se chopil opět domácí celek a zvítězil za stavu 25:16. “Udělaly jsme tam mnohem víc chyb, to určitě z naší strany. A trošku jsme to tam prostřídaly a úplně to nevyšlo,” řekla Veronika Výborná. Do posledního dějství vstoupily oba celky vyrovnaně. V průběhu si náskok nedokázal vytvořit ani jeden tým. Českotřebovské volejbalistky odskočily až v koncovce, čímž si zajistily výhru nejen pátého setu za stavu 15:13, ale také prvního kola soutěže s výsledkem 3:2.

“Bude to určitě náročná sezóna, protože si hodně zajezdíme. Máme Ústí nad Labem, Chabařovice, které dneska hostíme, máme tam Jablonec nad Nisou, Liberec, Rumburk, takže to budou opravdu dlouhý výlety. A jdeme do toho si to užít a hlavně ve zdraví přežít,” dodala Iva Horáková. Druhé utkání téhož dne si za stavu 3:0 připsaly taktéž volejbalistky Sokola. Další domácí zápas proběhne 19. října, kdy do České Třebové zavítá celek Žižkov B.