ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovské volejbalistky přivítaly ve sportovní hale na Skalce Liberec. Domácí v černé v prvním utkání podlehly hostům v modré 2:3. Do druhého utkání tak vstoupila lépe Tělovýchovná jednota Lokomotiva Liberec.

V prvním setu, který skončil 21:25, zůstala domácí Tělovýchovná jednota Sokol Geodézie Česká Třebová poražená. “První set nám tam utekl o pár bodů, takže jsme to pak v koncovce nezvládli,” řekla nám Iva Horáková. Následující set se síly obrátily. Domácí převzaly vedení hned od začátku a zvítězily s třinácti bodovým náskokem, tedy 25:12. I v průběhu třetího setu si volejbalistky z České Třebové držely náskok, který dokázaly uhájit. “Tam nás podržel servis, dávaly jsme dobré podání a hodně balónů jsme i zablokovaly. Z čehož jsme těžily,” okomentovala Iva Horáková. “Nám odešel trošku příjem a my jsme ztratily tu moc hlavně na středu, takže jsme musely hlavně smečovat z kůlu, jenže tam prostě byly holky tady odsud hrozně dobře postavený, takže tam jsme měly hodně velkej problém, že jsme se ani nevykryly,” dodala Kateřina Hamplová. Nejdramatičtější podívanou mohli diváci vidět při čtvrtém setu, i když to prvních pár minut vypadalo jako jednoznačná záležitost. “Od začátku jsme měly velký bodový náskok, ale to by jsme nebyly my ženy, abysme pak neudělaly spoustu chyb, vlastních chyb a neudělaly z toho drama,” řekla Iva Horáková. Po polovině setu volejbalistky z Liberce domácí dohnaly a oba týmy se o vedení průběžně střídaly. Česká Třebová se ale nedala a nakonec vybojovala vítězství za stavu 25:22. “Potom jsme jako zlepšovaly ten příjem, dokonce jsme je i docela dobře dohnaly, ale ke konci už prostě bylo jako málo času na to něco udělat. A už to dokázaly vyhrát,” sdělila nám Kateřina Hamplová. Po třetím vítězném setu tak mohlo utkání skončit.

V tomto zápase si výhru vybojovaly volejbalistky z České Třebové, které se nachází v tabulce na pátém místě. Tělovýchovná jednota Lokomotiva Liberec I pak na osmém. V následujícím zápase na domácí půdě vyzve Česká Třebová Svitavy. Odehrán bude 17. listopadu.