ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovská Sportovní hala Skalka hostila utkání druholigových volejbalistek. Domácí družstvo TJ Sokol Geodézie Česká Třebová v černých dresech se o vedení v prvním setu průběžně přetahovalo s hosty TJ Žďár nad Sázavou v červené. Nakonec se o dva body vyhrané dějství připsalo na účet domácím. “Myslím si, že nám šel docela příjem i smeče. Bylo to velice těsný, prohrály jsme 25:23, tak si myslím, že je to docela dobrý set,” řekla nám Klára Mokričková.

Výhra druhého setu hostům utekla stejně jako v tom předchozím. “První dva sety toho zápasu jsme vyhrály až v koncovce 25:23, takže s nejtěsnějším možným rozdílem a oba dva ty sety byly jak na houpačce, takže jsme se tahaly o každý bod, ale dobře to pro nás dopadlo, že jsme to v koncovce zlomily a vyhrály,” okomentovala Iva Horáková.

Následující dějství se vyvíjelo již od začátku lépe pro Českou Třebovou. Domácí volejbalistky si vytvořily několika bodový náskok, který udržely až do konce. “Tam jsme začaly dobře podávat a od začátku jsme nastoupily dobře do toho setu a drželo se to po celý set a myslím si, že holky ze Žďáru to už trošku vzdaly a polevily,” dodala Iva Horáková. “Nešel nám příjem hlavně, to byla naše největší slabina a pak už jsme se docela chytli, že nám šly smeče, a pak nakonec to nebylo tak špatný,” vysvětlila Klára Mokričková.

Třetí vítězný set skončil za stavu 25:16 pro Českou Třebovou. Domácí si tak připsali výhru 3:0 na sety. “Ze začátku to bylo takový zmatený, přece jenom jsme měly skoro měsíc pauzu, ale pak už jsme se chytly a myslím, že tam byly hodně pěkné výměny,” sdělila nám Iva Horáková.

Výhru se skórem 3:2 si v dalším utkání téhož dne připsali opět domácí. V následujícím zápase na Skalce vyzve Česká Třebová Říčany. Odehrán bude 26. ledna.