ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Krajský přebor mužů ve volejbale pokračoval třetím a čtvrtým kolem. Proti sobě se postavily celky Tělovýchovná jednota Sokol Kerhartice v bíločervených dresech a Volejbal Červený Kostelec v černočerveném. Domácí soupeře v prvním zápase porazili 3:0. Ve stejném duchu pokračovali i v odvetném utkání.

V orlickoústecké tělocvičně Na Dukle se odehrával i první set odvetného utkání. Domácí vybojovali vítězství s náskokem osmi bodů,  tedy 25:17. “My jsme těžili z toho, že dneska jsme to měli rozložený, ten útok, jak na střed, tak na hlavní kůly,” řekl kapitán Sokola Zdeněk Duffek.

Hráči Červeného Kostelce skóre nedokázali otočit a ani při druhém setu nešlapali soupeřům na paty. “Obměnili jsme kádr, nám nějaký hráči odešli, nějací jsou zranění, přišli k nám noví, tak se zatím hledáme.. tu ideální sestavu, no. Na soupisce nás je dvanáct a sem jedeme v osmi,” vysvětlil Daniel Wagner, hráč za Červený Kostelec. Druhé dějství nakonec skončilo pro hosty ještě hůř, jak to první, tedy 25:14.

Červený Kostelec se snažil skóre obrátit ve svůj prospěch alespoň ve třetím setu a získat tak naději na možné vítězství, leč marně. I když byl výsledek setu vyrovnanější, vítězství 25:21 nakonec ukořistili opět domácí. I druhý zápas skončil se skórem 3:0 pro Kerhartice. “Klasická situace, kdy člověk povolí těsně před koncem, i když jsme se teda snažili, ale tak soupeř určitě nechtěl odjet dvakrát 3:0, takže se zvedli na konci, ale nestačilo jim to,” sdělil nám Zdeněk Duffek. “Tentokrát měli opravdu dobrý pole, že jim tam nic nespadlo a my jsme nebyli schopni je zablokovat a to se vlastně pak projevilo i ve druhým a ve třetím setu. Ten třetí už byl takovej lepší, že už jsme se chytli nějakým stylem, zkusili jsme to prostřídat, ale stejně to nepomohlo,” dodal Daniel Wagner.

Domácí se v tabulce nachází na druhém místě. Následující dvě kola sehrají Kerhartice v Litomyšli tuto sobotu 27. října.