ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tělocvična Základní školy Nádraží v České Třebové hostila další volejbalová střetnutí. Tentokrát se proti sobě ve dvou zápasech postavily juniorské týmy TJ Sokol Česká Třebová II a TJ Slavia Liberec I.

První střetnutí vyhráli domácí českotřebovští hrající v tmavší kombinaci dresů jednoznačně 3:0, body potřeboval získat ale především hostující Liberec. Ten musel zvítězit 0:3 nebo 1:3, aby se v tabulce dotáhl na pardubické volejbalisty. Po prvním setu, který ovládli domácí 25:22 to vypadalo na podobný průběh, jako v prvním střetnutí, vývoj utkání se ale zcela otočil.

Hosté ovládli velmi vyrovnaný druhý set 25:27 a třetí dějství 21:25. Už to vypadalo na obrat libereckých, domácí se však stále nevzdávali. Právě čtvrtý set, který získali domácí v poměru 25:23 byl zlomový. Vítězství v poslední sadě 15:12 si připsali domácí a mohli začít slavit.

Pro mladé českotřebovské volejbalisty se jednalo o poslední zápasy skupiny B 1. Ligy juniorů, kterou jednoznačně ovládli. Po posledním 36. kole jsou na čele tabulky s 95 body, druhý TJ Sokol Pardubice I. zaostává o 24 bodů. “Určitě chceme postoupit do extraligy, teď budeme hrát baráž, tak držte palce,” řekl Martin Blažek z TJ Sokol Česká Třebová II. Volejbalisté tak mají o motivaci do příštích zápasů rozhodně postaráno.