ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Volejbalisté Sokola Kerhartice přivítali ve svém předposledním domácím zápase na palubovce sportovní haly na Dukle tým ze Střelic, který držel pátou příčku v tabulce a proti osmým Kerharticím tak byl mírným papírovým favoritem.

Sokol Střelice, v modrých dresech, několik posledních let končil sezónu v nejvyšších patrech tabulky, a proto nemohli domácí pomýšlet na to, že cesta za záchranou bude jednoduchá. Hosté také přijeli v plném počtu dvanácti hráčů a nechtěli dát Kerharticím nic zadarmo. Za to hosté mohli být maximálně spokojeni, protože jejich hra vykazovala velikou kvalitu. Odpolední odveta se nesla v podobném duchu jako střetnutí předcházející. Domácím se podařilo urvat pouze jeden set a z tohoto dvojzápasu tak vyšli bodově na prázdno. Významným způsobem si tak zkomplikovali záchranné dostihy o setrvání ve druhé lize, kde na dálku bojují především se Sokolem Malšovice.

Do konce sezóny čekají Kerhartice ještě dva soupeři. Lepší výchozí situaci do bojů o záchranu má hradecký Sokol Malšovice, a to díky lepšímu skóre před Kerharticemi. Ty se budou snažit odvrátit sestupové těžkosti, se kterými se, ovšem neúspěšně, potýkali již před dvěma lety.