ČESKÁ TŘEBOVÁ – Volejbalisté třebovského Sokola II. nemají v II. A volejbalové lize ideálně rozehranou sezonu. Před sobotním dvojzápasem jim patřila čtvrtá příčka od konce s malým náskokem na Malšovice. A právě tento soupeř přijel druhý lednový víkend do Třebové. Domácí se na soupeře velmi dobře připravili a v prvním dopoledním zápase nedaly Malšovicím šanci na zdramatizování, když vyhráli 3:0 po setech 25:17, 25:21 a 25:23.

Trenér Miroslav Stránský viděl za úspěchem především přesné plnění taktických pokynů svých svěřenců. Dobrá souhra v poli pokračovala i v prvním setu druhého zápasu, ve kterém domácí vedli jasně o šest bodů, ale hostům se podařilo set několika slepenými body dramatizovat na 19:21 z jejich pohledu. Poté už ale zapracoval servis třebovských hráčů, a domácí vyhráli 25:19. Druhý set dál v pohodě ovládli třebovští v poměru 25:17. Po pátém vyhraném setu v řadě domácí ubrali na koncentraci a hosté toho využili ziskem sady 25:22.

Čtvrtý set druhého zápasu byl velmi vyrovnaný, ale domácí Sokol se opět vzchopil a zpřesněnou hrou získal důležité body za výhru 3:1. Třebová tak svému soupeři odskočila na rozdíl devíti bodů a těsně stíhá týmy před sebou. V příštím kole Sokol pojede do předposledních Kerhartic a vzájemná historie slibuje zajímavé utkání.