ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Krajský přebor ve volejbale mužů měl o uplynulém víkendu za sebou 33. a 34. kolo. V něm se utkali dva rivalové: TJ Sokol Kerhartice A a Sokol Česká Třebová II B. Derby v orlickoústecké hale “Na Dukle” začalo vyrovnaným setem, kdy na obou stranách bylo k vidění důrazné bránění na síti či úspěšné smeče.

První třetina skončila pro domácí 25:20. Druhý set byl do poloviny opět vyrovnaný, po té hosté polevily a domácí jej vyhráli 25:15. Naopak ve třetím setu hosté začali zostra a v celém jeho průběhu si udržovali mírný náskok. K vidění byly místy i dlouhé výměny. Hosté ke konci setu vedli, ale domácím se začalo dařit a výsledek v těsném závěru obrátili ve svůj prospěch. Vyhráli jej 27:25. Právě v tomto setu šlo o pravé derby. První vzájemný sobotní zápas tak skončil 3:0.

I druhý zápas skončil úspěšně pro domácí celek. Kerhartice nad Českou Třebovou B v něm zvítězili 3:0, když jednotlivé sety byly 25:15, 25:18 a 25:22. V posledním dvou zápase budou hrát Třebováci doma s Litomyšlí a Kerhartice zavítají do Pardubic.