ČESKÁ TŘEBOVÁ – Volejbalový tým TJ Sokol Česká Třebová II vyzval ve sportovní hale Základní školy Nádražní soupeře z Ostravy.

Začátek utkání vyšel lépe domácím hráčům v modrých dresech. Ti v prvním setu zvítězili 25:15. “Dnes jsme nehráli dobře, jednak máme plno zraněných, takže jsme přijeli v šesti hráčích, takže jsme museli nějak improvizovat. Soupeř tlačil servisem, my jsme si špatně přihrávali, takže tím pádem jsme neútočili, jak jsme chtěli,” okomentoval Martin Procházka. Průběh druhého setu vzali do vlastních rukou soupeři z Ostravy v černobílé kombinaci. Tato část zápasu nakonec skončila se skórem 18:25. “Oni se právě rozprodávali, my jsme si je tzv. rozehráli. Díky tomu, že jsme je podcenili druhý set, tak to dopadlo takhle,” řekl Radim Závodský. “Zatlačili jsme právě v tom druhém setu do servisu, vybrali jsme si určitého hráče, o kterém víme, že špatně přihrává a jeli celou dobu vlastně po něm,” dodal Martin Procházka.

Hosté v průběhu následujícího dění na domácí nestačili. Českotřebováci se dostali do vedení a další fáze utkání pro ně skončila úspěšně, tedy 25:18. “Ten zápas byl většinou celý o servisu jenom, jenom o servisu, no. Jinak většinou oba týmy jsme dobře útočili hned z první, takže ten servis,” sdělil nám Radim Závodský. Čtvrtý set nabídl opět jinou podívanou i výsledek. Ostrava ho získala stavem 28:26. “Byl celkem vyrovnaný, že se to tahalo o bod všechno a ten pátý, nebo čtvrtý set jsme zabojovali a snažili jsme se to dotáhnout do tie-breaku, což se nám povedlo a v pátém setu jsme vlastně se štěstím to dotáhli do vítězného konce,” řekl nám Martin Procházka. “Každý se snaží neudělat vlastně tu chybu, která bude tzv. osudová a stane se, no,” sdělil Radim Závodský. Ostravský tým si po výsledku 15:13 vybojoval vítězství 3:2 na sety.

Odveta vyšla lépe domácím. Ti svého soupeře přehráli 3:1.