ČESKÁ TŘEBOVÁ – Stovky vyznavačů cyklistiky se opět sešly v areálu Peklák v České Třebové. Důvodem byl devátý ročník závodu nesoucí název Cyklomaraton. Ten nabídl dvě trasy. Jedna měřila dvacet pět a druhá  padesát kilometrů.

Na hromadný start letošního Cyklomaratonu se postavilo celkem 192 bikerů. Nedlouho před závodem se ale pořadatelé museli vypořádat s nečekanými problémy s tratí na Pekláku.

Závodníci jedoucí kratší trať s převýšením 450 metrů se podívali na Kozlov, do Přívratu, Dlouhé Třebové a poté pokračovali zpět na fotbalový stadion. Jako první do cíle dorazil Martin Lidmila s časem 57 minut 11 vteřin a 9 setin sekundy.

První ženou v cíli kratší distance byla domácí Jana Jiroušková, která zajela čas 1 hodina 11 minut 06 vteřin a 9 setin sekundy.

Závodníci jedoucí delší distanci s převýšením 1165 metrů museli zdolat jeden delší a jeden kratší okruh. S nástrahami této tratě se nejlépe vypořádal Jiří Hudeček a stal se tak vítězem devátého ročníku Velké ceny České Třebové v Cyklomaratonu o pohár starosty města. Při své premiéře v tomto závodu dosáhl času 1 hodina 45 minut 12 vteřin a 7 setin sekundy. První ženou v cíli byla za 2 hodiny 24 minut a 31 sekund Lenka Fridrichová.

Absolutní vítěz Jiří Hudeček získal finanční prémii ve výši šest tisíc korun a broušený pohár věnovaný starostou města Jaroslavem Zedníkem.