ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Organizátoři FFT Slopestyle vol. 5 se v Ústí intenzivně připravovali několik týdnů na letošní ročník, na který byli pozvaní kromě domácí špičky i výborní zahraniční hosté. Jenže velkou část střední Evropy zasáhl povodňový mrak, který rušil mnoho sportovních i kulturních akcí po celé republice.

Dráha byla perfektně připravena, čekalo se jenom na umoudření počasí. Od sobotního rána svítala naděje, že by mohlo dojít alespoň na zkrácený program, ale od oběda začal padat hustý a vytrvalý déšť, který znehodnotil terén tak, že v něm nebylo možné vyvinout takové nájezdové rychlosti, které jsou pro skoky potřeba. Přestože mělo OIK domluvené skoky přímo pro diváky, z důvodu riskování zdraví účastníků ani tyto záběry nebylo možné získat.

Organizátoři po třetí hodině vytrvalého deště celý ročník bez náhrady zrušili. Michal Moravec za přípravný tým děkuje za podporu a zkouší vymyslet lepší termín, který by nebyl tak náchylný na deštivé počasí. Uvažuje se o přesunu termínu pro příští ročník na srpen.