LANŠKROUN – Na lanškrounském lehkoatletickém stadionu změřili své síly žáci z prvních až pátých ročníků nejen z místních základních škol, ale i školy Jindřicha Pravečka z Výprachtic a z partnerské polské školy.

Přes 240 dětí z osmi základek se sešlo na stadionu Romana Šebrleho, kde se konal třetí ročník atletických přeborů. “Letos poprvé se můžeme i pochlubit i účastí, mezinárodní účastí z Polska”, pochlubila se organizátorka závodů Romana Prokopová. Žáci soutěžili v běhu na 60, 400 a 800 metrů, ve skoku dalekém a v hodu do dálky.

V každé disciplíně a kategorii byli vyhlášeni tři nejlepší sportovci. Celkem si medaile odneslo 84 dětí. V hodu do dálky byl nejlepší Adam Daniel ze ZŠ Dobrovského, jehož míček dopadl až ve vzdálenosti 43,98 metru. V běhu na 60 metrů si vedla nejlépe s časem 8:63 Luisa Klementová ze ZŠ Aloise Jiráska. Ve skocích do dálky pak ostatní překonala Tereza Hamplová rovněž ze ZŠ Aloise Jiráska. Ta doskočila do vzdálenosti 3, 95 metru. Nejlépe si vedla škola Dobrovského. Tam putovalo 25 cenných kovů. 24 medailí pak získala škola Aloise Jiráska a co do počtu získaných kovů byla na třetím místě škola Smetanova s deseti medailemi.