foto: Monika Veitová

ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na konci července se zúčastnila českotřebovská cyklistka MČR SAC (sdružení amatérských cyklistů), které se konalo v Suchdole nad Odrou.

Na sobotní časovku byla pro závodníky připravena velmi těžká trať, která sice měřila pouze 13km, ale posledních 5km bylo do kopce, kde se místy pohyboval sklon kopce okolo 14%. V nabité startovní listině nebyla závodnice z České Třebové brána v letošním roce za největší favoritku  a vzhledem ke zdravotním komplikacím, které ji postihli 14dní před těmito závody, bylo stanoveno jako úspěch být na stupních vítězů. V průběhu závodu bylo jasné, že se tento cíl podaří naplnit a Monika byla na mezičase na druhém místě. V tomto pořadí přijela i do cíle a vybojovala stříbrnou medaili. Druhý den v silničním závodě se Monice také dařilo. Po prvních dvou kopcích jela stále v čelní čtyřčlenné skupině. V předposledním kopci se skupina rozdělila a závodnice týmu Cyklotrénink F. Trkal bojovala o třetí místo což se jí v posledním stoupání podařilo a zakončila úspěšný víkend bronzovou medailí.

O čtrnáct dní později se českotřebovská závodnice přesunula do Itálie na etapový závod Giro d´ Italia amatori. V pěti dnech se absolvovalo 6 etap. Závod startoval prologem v Cuneu po kterém byla Monika o 2 sekundy na druhém místě. Hned ve druhé etapě se projevila náročnost závodu, kdy se 82km jelo průměrem 42km/h. Ve třetí etapě se vlastně celé Giro rozhodlo, protože za silného větru, deště a bouřky se Monice nepodařilo udržet v první skupině s pozdější vítězkou Stefanii Sensi. Cyklistka z České Třebové ještě zabojovala v páté etapě kdy v časovce dokázala něco ze své ztráty smazat a časovku vyhrála, ale v poslední etapě si Italka svůj náskok pohlídala a tak Monika Veitová dokončila Giro d´ Italia na druhém místě.

Poděkování patří firmám, které Moniku Veitovou podporují. Jsou to firmy: Armat spol. s r.o . Elektro Franc,  Zednické práce – Brindzák, Auto Eso, BB Cut, Sport Bárt, Pivovar Faltus, Skalický Transport, Autodoprava Ureš , Autoservis Zempro a R. Houda.