ČESKÁ TŘEBOVÁ – V Bike parku na Pekláku v České Třebové se opět proháněli jezdci na horských kolech!  Na více jak čtyři desítky závodníků čekaly dvě tratě – “Rolling Stones” a “Malinovka”.

Pekelný downhill neboli závod ve sjezdu horských kol se uskutečnil již po sedmé. Ve letošním roce se ho zúčastnilo 42 závodníků, 7 juniorů a 3 ženy.

Připraveny byly dvě tratě. “Černá trať Rolling Stones, červená je Malinovka, ta černá je náročnější a proto jsme to upravili i pro ty holky a juniory, ty budou mít objížďku po modrý trati Rodeo,” řekl organizátor Roman Malina.

Počasí na startu bylo prý téměř bezchybné. “Není ani horko, ani zima, myslím si, že podmínky jsou ideální, jediný, co může závodníky zlobit je vyšší vítr, kterej zlobí hlavně na skokách. Když se člověk dostane na kole do vzduchu, tak to s ním může i trošku zamávat a to je docela nebezpečné,” vysvětlil organizátor Roman Malina. A možná právě vítr mohl za pád jednoho z mladých závodníků po skoku v cílovém prostoru, pro kterého nakonec přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby.

Následně Pekelný downhill pokračoval. Na každé trati jeli jezdci dvakrát, přičemž se počítal ten lepší čas. Ty nejlepší z obou tratí se nakonec sečetly a byl znám vítěz. Mezi juniory nenašel přemožitele Lukáš Elčkner z Peklák crue racing teamu. Nejlepší ze tří startujících žen byla Denisa Martínková a z 32 mužů byl nejlepším Tomáš Kutín reprezentující Authorenduro team.