foto: Monika Veitová

ČESKÁ TŘEBOVÁ – Monika  Veitová Simonová získala titul na MČR masters v silničním závodě, které se konalo v Bystrém u Poličky. 19km dlouhý okruh, který vedl  přes nepříjemné stoupání na Hlásnici, museli závodníci absolvovat  4x.  Tímto vítězstvím potvrdila Monika kvalifikační limit, který už měla splněný díky úspěšným výsledkům na světových pohárech,  pro účast na Mistrovství světa masters závodníků, které se bude konat v září v italském Trentu.

Na konci srpna se českotřebovské závodnici  také dařilo na světovém poháru  v rakouském St.Johann in Tirol. V silničním závodě se Monice povedlo poprvé vybojovat stupně vítězů, když v hromadném spurtu dokončila závod na třetím  místě. Druhý den se konal sprint na kilometr. I tady  vybojovala stupně vítězů a za velmi nepříznivého počasí skončila Monika na druhém místě. Posledním závodem světového poháru byla časovka jednotlivců.  Monika opět zajela výborně. V časovce na 20km dlouhé trati bojovala do poslední chvíle o pořadí na stupních vítězů, a nakonec si dojela pro stříbrnou medaili.

Z výsledků v Rakousku mám velkou radost. Konečně se mi podařilo bojovat o medaili v silničním závodě a v časovce jsem si zajela nejlepší čas. Snad se podaří udržet formu i na mistrovství světa, řekla k závodům českotřebovská závodnice.

Nyní směřuje příprava na závěr sezóny ke zmíněnému MS masters v Itálii. Monika také v letošním roce ovládla celoroční soutěž Moravského poháru a obhájila vítězství z posledních 3 let.

Světový pohár – St. Johan in Tirol

Silniční závod:

  1. Szafraniec Sylwia Pol
  2. Wiesiolek Magdalena Pol
  3. Veitová Monika Cze
  4. Vermeiren Katrien Bel
  5. Bernhardt Lena GeR

 

Časovka jednotlivců:

  1. Szafraniec Sylwia Pol 29:13,22
  2. Veitová Monika Cze  29:36,88
  3. 3. Schneidenbach Anja   Ger 29:55,12

 

Sprint na 1 km:

  1. Vermeiren Katrien  Bel  1:37,24
  2. Veitová Monika       Cze  1:38,55
  3. Ianculescu Alex. Can 1:39,56

Za podporu patří poděkování firmám : Armat spol. s r.o ,  Elektro Franc,  Eko Bi,s r.o., Město Česká Třebová,  Auto Eso,  BB Cut,  Sport Bárt,  Pivovar Faltus, Skalický Transport,  Autodoprava Ureš , Pavlu Brindzákovi a dalším nejmenovaným podporovatelům.