foto: Monika Veitová

Monika Veitová – Simonová potvrdila v závěru sezóny výbornou formu a v italském Trentu vybojovala na Mistrovství světa UCI Granfondo v časovce páté místo.

Pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického se českotřebovská závodnice zúčastnila největší akce, kterou pořádá cyklistická federace UCI pro amatérské a masters závodníky a výborně reprezentovala Českou republiku.  Monika si vybojovala účast svými výbornými výsledky na světových pohárech v Rakousku a Polsku.

Závodnice týmu Cyklotrénink F.Trkal byla při časovce na trati dlouhé 19km dlouho v průběžném pořadí na třetím místě a zdálo se, že by mohla obhájit bronzovou pozici z loňského mistrovství světa v Bosně. Poslední dvě závodnice z Polska a domácí Itálie, ale obhajobu překazily. Přesto jde o vynikající výsledek, druhý nejlepší výsledek na letošním Mistrovství světa pro českou reprezentaci a druhý nejlepší výsledek Moniky na MS UCI Granfondo.

Monika se také zúčastnila týmové štafety, která se koná každoročně v rámci mistrovství světa. V letošním roce se do závodu přihlásilo přes 20 štafet z 15 zemí. Po dobrém výkonu všech členů dokončila česká štafeta závod na 8. místě.

„Jsem ráda, že mi mistrovství světa takto vyšlo. Podařilo se výborně načasovat formu a porazit i některé soupeřky se kterými jsem v letošním roce prohrála,  řekla k mistrovské časovce Monika Veitová – Simonová .

Výsledky MS Granfondo Trento – časovka jednotlivců

  1. Faber Faye               GBR  28:48
  2. Pasar Petra  SLO  29:35
  3. Bortoli Alessia ITA  29:42
  4. Moniuszko Marzena POL 29:54
  5. Veitová Monika CZE 30:15

Poděkovat bych také chtěla všem partnerům díky kterým jsem se mohla Mistrovství světa  v Trentu zúčastnit. Jsou to:  Pardubický kraj, Armat spol. s r.o ,  Elektro Franc, Město Česká Třebová,  Auto Eso,  BB Cut,  Sport Bárt,  Pivovar Faltus, Skalický Transport,  Autodoprava Ureš, Pavlu Brindzákovi  a dalším nejmenovaným podporovatelům.