ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na začátku sezóny se velmi dařilo  českotřebovská závodnice v silniční cyklistice Monice Veitové Simonové ve světovém poháru série Granfondo UCI. Při účasti na dvou světových pohárech, které se konali v Rakousku a Polsku vybojovala Monika čtyři pódiová umístění. Těmito výsledky se také kvalifikovala na mistrovství světa, které se bude konat v září v italském Trentu.

První závod série Granfondo UCI se v letošním roce konal v rakouském Morbisch am See u Neziderského jezera. V časovce, která se jela na 26km vybojovala Monika vítězství v kategorii a v celkovém pořadí kategorie žen, včetně profesionálních závodnic, které se účastnily v rámci vloženého závodu, se umístila na výborném pátém místě. Druhý den se konal silniční závod na 125km, při kterém se jelo okolo Neziderského jezera a ve velmi silném protivětru dojela závodnice týmu Cyklotrénink František Trkal na třetím místě.

Další závod série UCI Granfondo se konal v polském Krakově. V časovce na 20km se tentokrát umístila Monika na druhém místě. V silničním závodě na 105km byla bohužel v pádu, který se stal už na pátém kilometru. Přesto nasedla zpět na kolo a odměnou v cíli bylo první místo v kategorii.

S výsledky jsem na začátku sezóny velmi spokojená a doufám, že se bude forma ještě zlepšovat. Ten pád v silničním závodě byl velmi nepříjemný a jen díky helmě jsem nepřišla k větším zdravotním komplikacím, řekla k závodům Monika.

Českotřebovská závodnice se v Rakousku ještě zúčastnila časovky na 22km „Bike the Lies“ kde se ji podařilo zvítězit.

Za podporu patří poděkování firmám : Armat spol. s r.o ,  Elektro Franc,  Eko Bi,s r.o., Město Česká Třebová,  Auto Eso,  BB Cut,  Sport Bárt,  Pivovar Faltus, Skalický Transport,  Autodoprava Ureš a Pavel Brindzák.