ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Souboj druhého týmu tabulky se šestým byl v rámci České fotbalové ligy k vidění na stadionu domácí Jiskry, která se utkala s celkem FC Slavoj Vyšehrad. Po první půli měli k plnému bodovému zisku obě jedenáctky stejně daleko.

Druhý poločas zahájili aktivněji hosté. Laňkova hlavička ze 49. minuty ale úvodní gól střetnutí nepřinesla a stejně skončila i následná akce svěřenců trenéra Chudého. O další vzrušení se v rozmezí 52. a 55. minuty postarali nejprve hostující Jandera a potom domácí Souček.

Po hodině hry donutil agilní Laňka obránce Jiskry k faulu a poté střelou z přímého volného kopu protáhl brankáře Krátkého. Ten situaci zvládl a míč vyrazil na rohový kop. V 67. minutě už Laňka strážce domácí svatyně překonal, orlickoústecké však zachránila branková konstrukce.

Rozhodující moment přišel v 83. minutě. Vyšehradský kapitán Filip Drobílek zahrál přímý kop takovým způsobem, že si ho do vlastní branky nešťastně srazil Patrik Langer.

Závěrečný závar před brankou hostí vyrovnáním neskončil, a tak Jiskra poprvé v sezoně prohrála na domácím hřišti. Porážka znamená propad z druhého na páté místo tabulky.