ÚSTÍ NAD ORLICÍ –  V Ústí nad Orlicí bylo na programu 10. a 11. kolo poháru České republiky minikár.  “Jezdci jsou rozdělený podle věku na kategorie M1-M5. Vlastně ty nejmladší začínají ve 4 letech, v těch M1a ty nejstarší můžou až do 99 dožít v těch M5,” řekl Tomáš Brožek, ředitel závodu.

Minikáry žádný pohon nemají. Na startu je pouze povoleno uvést svůj stroj do pohybu a poté se jezdci musejí spolehnout na působení gravitace.

“Tyhle ty závody mám ráda, tady ta trať je hezká i ty slalomy jsou dneska hodně hezký se mi líběj a i docela mi seděj. Tady ta trať není extrémně rychlá, ale je hezká, ale trochu to klouže,” řekla závodnice Eliška Slavíková.

S nástrahami tratě se ale mladá pilotka závodící v kategorii M2 vypořádala a v 10. kole obsadila druhé místo. Závodník Lukáš Hynek dosáhl v  témže kole v kategorii M5 na šesté místo. V 11. kole ale již vybojoval příčku první. “Je to úžasný, počasí vyšlo nádherně a trať je připravena skvěle. Skvělý profil tý tratě a slalomy jsou naprosto úžasné, jsou rychlé. Vlastně je to atraktivní, baví nás to si myslím všechny,” sdělil OIK TV závodník Lukáš Hynek.

Do konce letošního ročníku Poháru České republiky minikár zbývají ještě dva podniky.