LANŠKROUN – S blížícím se koncem roku se uzavírají některé běžecké podniky. Jedním z nich je i “Zemská míle”, která se konala na “Lehkoatletickém stadionu Romana Šebrleho”.

Poslední letošní kroužení na 1 609 metrů vyhrál Patrik Vebr z orlickoústeckého Vencl týmu, který dosáhl času 4 minuty a 31 vteřin. Byl tak nejrychlejším z přibližně čtyřicítky účastníků. Vítěz za sebou nechal oddílové kolegy Vojtěcha Vondru a Dominika Vebra.

Ženskému měření sil kralovala Michaela Šilarová. Rovněž reprezentantka Vencl týmu Ústí nad Orlicí doběhla před českotřebovačkou Monikou Vebrovou a Sylvou Fabovou ze Spinningu Eva Lanškroun za 5 minut a 42 vteřiny.

Orlickoústecký běžecký oddíl měl převahu také při vyhlášení výsledků celého seriálu. Jeho vyslanci dosáhli nejlepších tří časů. Zlato si vyběhal Patrik Vebr, stříbro Vojtěch Vondra a bronz Dominik Vebr.

Nejrychlejší závodnicí “Zemské míle 2019” se stala Michaela Šilarová. Druhá skončila Tereza Šedová a trio nejúspěšnějších doplnila Monika Vebrová z České Třebové, která jako jediná rozbila dominanci Vencl týmu.