ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Třetí ročník “Tepvos cupu” má za sebou finálové utkání týmů, které se ocitly v čele tabulky. Turnaj v bezkontaktním minihokeji nabídl souboj o první místo mezi Ostrovem a Skala teamem. Do první třetiny finálového střetnutí vstoupil aktivněji Skala team v bílo žluté kombinaci. První gól zápasu inkasovali hráči Ostrova v červeno modrých dresech v úvodní dvanácti minutovce. Puk se do branky podařilo dostat Martinu Linhartovi. O další změnu skóre se postaral Michal Sedláček, který vyrovnal na 1:1. “Soupeř celej zápas vedl prostě o gól, furt jsme museli dotahovat. Nebylo to vůbec jednoduchý, dá se říct, že jsme se o ten výsledek báli,” řekl Filip Krystl, kapitán týmu Ostrov.

První dvě minuty druhé třetiny přinesly další dva góly. Branku pro Skala team vstřelil ze středního pásma Tadeáš Resler. O minutu později za Ostrov vyrovnal Michal Sedláček. “Minule jsme se snažili střílet z každé pozice, dneska jsme to zkoušeli trochu techničtěji, ale taky se nepovedlo. Nakonec. Ale šance jsme měli, myslím si, že jsme nebyli horším soupeřem nebo horším hráčem na ledě,” sdělil nám Jan Drozd, kapitán Skala teamu Ústí nad Orlicí. Před koncem druhé třetiny vytvořil Skala teamu náskok Jaroslav Horák.

Po změně stran se trefil Jan Nastoupil a vyrovnal tak na 3:3. “Podle mě pomohlo to, že přišel Nastoupil Honza, Tomáš Pachl a tyhle kluci. A Nasťa, to je náš Pavel Bure, že jo, ten to prostě rozjede a rozhodne zápasy,” dodal Filip Krystl. Skala team znovu poslal do vedení Pavel Kulhavý. Do konce střetnutí zbývaly dvě minuty, když na 4:4 vyrovnal Filip Krystl. Hattrickem duel ukončil Michal Sedláček. Ostrov nakonec zvítězil 5:4. “V té třetí třetině jsme přeházeli lajny, zkusili jsme něco vymyslet a spadly tam dva rychlý góly ke konci a zápas se otočil a vyhráli jsme, no,” Filip Krystl. “Furt to bylo o gól a prostě oni pak srovnali. To zas nás trošku psychicky položilo, ale snažili jsme se tu remízu udržet, dát to do prodloužení aspoň a pak zabojovat. Bohužel jsme dostali ještě ten gól a už jsme to nezvrátili ani při power play, no,” okomentoval Jan Drozd.

V celkovém pořadí skončil na první příčce Ostrov, Skala team obsadil druhé místo a Sokol Libchavy si vybojoval bronz.