ČESKÁ TŘEBOVÁ – Krajská hokejová liga měla na programu třetí finálové utkání. Na zimní stadion na Skalce přijeli hráči Slovanu Moravská Třebová. Hosté v sérii vedli 2:0 na zápasy a úspěšnější byli i po dvou třetinách. Do té třetí vstupovali s náskokem jedné branky.

Závěrečné dějství třetího finále mohlo přinést rozuzlení celé série. Česká Třebová prohrávala 3:4 až do 51. minuty, kdy po úniku a asistencích od Prachaře a Jindřicha vyrovnal Michal Křečan. Stejný muž pokořil obranu Moravské Třebové také v 54. minutě, když zužitkoval přihrávku Vlčka.

54. minuta zápasu přinesla ještě dvě další branky. Nejprve se po asistenci Jaroslava Moučky tvrdou ranou prosadil domácí Marek Hemský.

Za hosty odpověděl vydařenou individuální akcí Matěj Pavlovský. Snížil tak na 5:6 z pohledu Slovanu.

Hokejisté z Moravské Třebové si následně vytvořili tlak a s ním i několik šancí, domácí brankář Sajdl se však překonat nenechal. Skórovat se naopak podařilo domácím. Do odkryté branky se trefil Tomáš Prachař, jemuž asistoval Šejba.

Kohouti přehráli Slovan 7:5. Finálová série se tak protáhne minimálně o jeden zápas. Jméno vítěze Krajské hokejové ligy v soutěžním ročníku 2017/2018 se dozvíme buď ve středu 21. března v Moravské Třebové, nebo v neděli 25. března v České Třebové.