ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na zimním stadionu se hrálo třetí semifinále play-off Krajské hokejové ligy. Domácí mužstvo by v případě vítězství postoupilo do boje o celkový primát. Po dvou třetinách vedli Kohouti nad Litomyšlí 3:1.

V úvodu třetí dvacetiminutovky mohl vedení České Třebové navýšit Křečan, avšak neuspěl. Následně převzali iniciativu hosté z Litomyšle. Za snahu byli odměněni ve 46. minutě. Michal Musil zužitkoval přesilovku. Při brance na 2:3 asistovali Skoumal a Mečiar.

Většině ze 785 diváků možná zatrnulo ve 48. minutě. Domácí obrana zastavila průnik hostí pouze za cenu faulu a trestného střílení. Litomyšl měla na dosah vyrovnání, ale Mečiar brankáře Kohoutů Nimmerrichtera nepřekonal.

Strážce domácí svatyně byl v pohotovosti i nadále. Jeho spoluhráči mohli přidat gólovou pojistku, své šance však prováhali.

Další střelecký zápis už do konce utkání nepřišel, přestože Litomyšl v závěru zkusila štěstí v šesti hráčích. Kohouti tak zvítězili těsně 3:2 a postoupili do finále soutěže.

Bitva o titul v Krajské hokejové lize 2017/2018 bude zahájena v České Třebové. Domácí Kohouty vyzvou hráči Slovanu Moravská Třebová. Série odstartuje v neděli 11. března a bude se hrát na tří vítězné zápasy.