ČESKÁ TŘEBOVÁ – Finále Krajské hokejové ligy začalo! V souboji o mistrovský pohár, v sérii na tři vítězná utkání, se českotřebovští hokejoví Kohouti utkávají s týmem z Moravské Třebové. V úvodním souboji vedli po prvních dvou třetinách hosté 1:4.

Českotřebovští Kohouti se snažili co možná nejdříve po úvodním vhazování třetí třetiny skórovat a tisíc třicet pět fanoušků se dočkalo hned po minutě a šesti vteřinách. Jindřich nahrál Fúzikovi a ten puk dostal do soupeřovy branky – 2:4. V čase 44:13 se stav utkání opět měnil. Hemský přihrál Vlčkovi a ten při přesilovce vsítil kontaktní gól na 3:4. Snaha domácích o vyrovnání se naplnila necelých patnáct minut před koncem třetího dějství. Krátce po vhazování vyrovnal Šejba – 4:4.

Domácí se ovšem neradovali dlouho. Kobza při přesilovce nahrál Muselíkovi a hosté z Moravské Třebové odskočili na 4:5. Po pouhých 48 vteřinách zařídila hostům vedení 4:6 spolupráce Hradila a Janoška. Domácí fanoušci se znovu nestačili divit v čase 56:27, kdy dokonce v oslabení skóroval hostující Pavlovský a zvýšil tak již na 4:7. Tři a půl minuty před koncem se již zdálo být rozhodnuto. Spolupráce Hemského a Moučky ale vykřesala domácím jiskřičku naděje. V závěru utkání se ale do prázdné branky trefil kapitán moravskotřebovských Čikl a upravil tak na konečných 5:8.

Finálová série bude pokračovat ve středu 14. března v Moravské Třebové a 18. března se vrátí zpět do České Třebové.