ŽAMBERK – Krajská hokejová liga zažila netradiční zápas. Poprvé v jejích dějinách se hrálo utkání pod širým nebem, tzv. Winter Classic. Na stadionu v Žamberku se tak v posledním mači nadstavbové části utkali českotřebovští Kohouti s choceňským Spartakem.

V první třetině jednoznačně dominovali Kohouti v modrobílém a vypracovali si vedení 6:1. Rovnou čtyři branky si připsal Moučka.

Převaha Kohoutů pokračovala i ve druhé třetině. V čase 31:06 přihrál přesně Lesák Prachařovi a ten zvýšil již na 7:1. Čtyři minuty a dvacetdva sekund před koncem druhého dějství se na listinu střelců zapsal českotřebovský Křečan a upravil tak na  8:1.

Gólové žně na žamberském stadionu pokračovaly i v závěrečné třetině, kdy se po deseti minutách měnily strany. Další gól si na své konto připsal českotřebovský Křečan a hostům reálně hrozil deseti gólový příděl. Ten nakonec choceňští odvrátili, a v závěru utkání ještě na konečných 9:2 snížil kapitán Pilař.

Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni Jaroslav Moučka, Marek Hemský, Michal Křečan a Lukáš Pilař. Cestu na tento zápas pod širým nebem si našlo 556 diváků.

Hned v úvodním kole letošního play-off dojde na souboj loňských finalistů, České Třebové a Světlé nad Sázavou, choceňský Spartak vyzve Litomyšl. Série se budou hrát na tři vítězné zápasy.