ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na zimní stadion na Skalce se “Krajská hokejová liga” vrátila úvodním buly, které provedl starosta města Jaroslav Zedník. Následně se Kohouti díky Hemskému, Schejbalovi a Šejbovi ujali vedení a v závěrečné části zápasu měli proti Lanškrounu komfortní náskok tří branek.

Na 4:0 zvýšil po Jemelkově a Velínského asistenci Michal Křečan. Hosté se dočkali alespoň čestného úspěchu. Brankou Radovana Holuba, jemuž asistoval Rozbroj, se jim podařilo využít přesilovou hru.

Domácím vrátil čtyřgólové vedení Radek Velínský, když za záda brankáře Faltuse ztečoval přihrávku nového kapitána Kohoutů Šejby.

Větší část z celkového počtu pěti set a šestatřiceti diváků potěšil šestý gól domácího celku. O ten se zasloužila dvojice Křečan-Schejbal. Zatímco první jmenovaný si připsal druhou asistenci, navrátilec Michael Schejbal se gólově prosadil podruhé v zápase.

Mezi střelce se v závěru zapsal také domácí obránce Petr Jemelka, který po Hemského asistenci uzavřel skóre na 7:1.

Kohouti sice do sezony vstoupili vítězně, ale hned ve druhém kole je čeká prověrka v podobě duelu s Moravskou Třebovou. Repríza loňského finále se hraje ve středu 3. října na ledě Slovanu.