ČESKÁ TŘEBOVÁ – Finálová série play-off Krajské hokejové ligy měla na programu čtvrté utkání. Pokud by v něm Kohouti zvítězili, získali by celkové prvenství. Naplnění tohoto scénáře však chtěli zabránit hráči Chrudimi.

Do poslední dvacetiminutovky soutěžního ročníku 2018/2019 vstupovali domácí s náskokem jedné branky. Hosté se pokoušeli o vyrovnání, ale k naplnění cíle jim nedopomohla ani přesilová hra.

V 50. minutě přiblížil Českou Třebovou k vítězství Radek Velinský, jemuž asistoval brankář Nimmerrichter. Hosté tak už tušili, že i přes výborný vstup do zápasu, když vedli 2:0, se finálová série do rodiště Jana Nepomuka Štěpánka nevrátí.

Několik minut před koncem duelu tým trenéra Poláka odvolal brankáře. Početní výhoda však přinesla pouze střelu Haltucha, závar a šarvátku.

V 58. minutě přišlo definitivní rozhodnutí. Marek Hemský uzavřel skóre na 6:3 a ukončil čekání Kohoutů na mistrovský titul.

Než mohl gejzír domácí radosti vybuchnout naplno, bylo třeba z rukou hejtmana Martina Netolického a legendárního útočníka Vladimíra Martince převzít medaile a trofeje.

Při oslavách přímo na ledové ploše nechyběli mnozí z téměř čtrnácti stovek fanoušků, kteří byli svědkem triumfu České Třebové v Krajské hokejové lize.