ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Dům dětí a mládeže DUHA si spolu se ZŠ Komenského připravil další závod pro žáky z místních škol. Atletický stadion v Ústí nad Orlicí hostil 22. ročník Jarního běhu “O pohár Václava Čevony”. “Závod má deset kategorií, pět dívčích, pět chlapeckých. Je to pro děti od první do deváté třídy,” přiblížila ředitelka DDM DUHA Štěpánka Svobodová. Délka trati se odvíjela od věkových kategorií závodníků. Ti nejmladší běhali tři sta a ti nejstarší patnáct set metrů.

Síly na nejdelší trati porovnali chlapci z kategorií starších žáků a dorostenců, mezi kterými zvítězil Jan Hurych s časem 4 minuty, 48 vteřin a 6 setin. “Jsem spokojený se svým výkonem. Byl to už můj 9. ročník, protože už běhám tenhle běh Čevony již od první třídy,” sdělil nám Jan Hurych. Nejdelší trať dívčích kategorií měřila osm set metrů. Mezi staršími žákyněmi a dorostenkami zaběhla závod nejrychleji Karolína Kolářová a to za 2 minuty, 57 vteřin a 2 setiny. “Běželo se dobře, protože jako je sice špatný počasí, ale běželo se líp, než když je hezky. Je to příjemnější,” řekla Karolína Kolářová.

“Letos se zúčastnilo 5 škol a je tady 162 dětí, je to trošku více než minulý rok. To bylo 138 myslím a byly 4 školy,” dodala Štěpánka Svobodová. Závodníci sbírali nejen první místa, ale zejména body pro svou školu. První příčku opanovala ZŠ Komenského se 104 body. Druhé místo patřilo ZŠ Bratří Čapků s 49 body. 31 bodů nasbírala ZŠ Třebovská a obsadila tak třetí místo.