ČESKÁ TŘEBOVÁ – Druhý květnový svátek se na stadionu Pod Jelenicí nesl ve znamení dohrávky odloženého zápasu 16. kola fotbalového krajského přeboru. K vidění byl souboj mezi Českou a Moravskou Třebovou. Po první půli vedli domácí 2:0.

V 53. minutě udeřilo na druhé straně. Na rohový kop si naběhl Jan Marák a snížil na 1:2 z pohledu hostí.

Další akce moravskotřebovského Slovanu mohla přinést vyrovnání. Domácí brankář Hotmar si však s ránou Válka poradil. Následně byl střelecky aktivní Okrouhlý, ale narůstající převahu svého týmu nedokázal vyjádřit gólově.

V 64. minutě zápasu se obranou prosmýkl Ezr, ale jeho zpětnou přihrávku českotřebovští útočníci v branku nepřetavili. V 78. minutě domácí nevyužili standardní situaci ze slibné vzdálenosti.

S přibližujícím se závěrem utkání hosté svého soupeře ještě více vzali do kleští. Do zakončení se tlačil především Válek, ale skórovat se mu nepodařilo ani hlavou, ani nohou. Moravská Třebová tak prohrála 1:2.

Po 24. kole patří svěřencům trenéra Pražáka 2. místo v tabulce. V dalším duelu se českotřebovští fotbalisté představí na hřišti lídra soutěže ze Slatiňan.