ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve třináctém kole krajského fotbalového přeboru přijel do České Třebové Žamberk, což slibovalo atmosféru derby. Počasí bylo naprosto odlišné oproti předcházející sobotě, kdy kvůli vánici bylo odloženo několik zápasů, dokonce i Poličky s Třebovou. Svítilo slunce, jen foukal nepříjemný studený vítr, který zřejmě způsobil, že přišlo malé množství návštěvníků. Na hřišti byla bohužel znát předcházející studená fronta, protože trávník byl poměrně nerovný a způsoboval všem hráčům nepříjemnosti.

Zápas začal podle předpokladů tlakem domácích, který nakonec vyústil v branku Rostislava Borka. Jestliže se mohlo zdát, že budou hosté o to více dobývat branku Třebové, opak byl pravdou. Během celého zápasu se hosté dostávali pouze do sporadických útočných akcí, které však neměly úspěšná zakončení. Ovšem ani domácí si nezaslouží pouze slova chvály. Domácí trenér Bohuslav Sokol sice vyzdvihl výkon všech záložníků, jenže bez zakončení mohl vyjít naprázdno. Přestože domácí v druhém poločase vyvíjeli silný tlak a dostávali se do dlouhé řady šancí, vždy zaúřadoval špatný terén, který si pohrál s míčem, nebo ukvapené zakončení či překvapivě dobře chytající gólman Žamberka. Kdo by čekal, že týž hráč, který na stejném hřišti před nedávnem v poháru inkasoval pět branek, zvládne slušným výkonem držet šance svého týmu na vyrovnání. Ve druhém poločase skutečně ke konci přišlo několik závažnějších akcí hostů, které mohly k vyrovnání vést, avšak i žamberečtí útočníci byli bezzubí.

Zápas se nicméně nesl v rovině normálního zápasu, kde nepadala ani příliš ostrá slova, ani likvidační fauly. Trenér Sokol je rád, že Třebová po delší době po výhře 1:0 neinkasovala, a vyhlíží vytoužených třicet bodů, které by rád po podzimu měl v tabulce. Znamená to však, že je třeba zlepšit produktivitu, protože z nadcházejících tří zápasů musí Třebová dvakrát vyhrát a jednou minimálně remizovat. A proti druhé Cerekvici nebude moudré zahazovat takové šance jako proti Žamberku.